NU OP DE RADIO : FOREIGNER - THAT WAS YESTERDAY

ZONET:

NEIKED & MAE MULLER & POLO G

BETTER DAYS

NU:

FOREIGNER

THAT WAS YESTERDAY

STRAKS:

ALOK & JAMES ARTHUR

WORK WITH MY LOVE

Waterstad FM heeft er een zusje bij!

SNEEK – Sinds 2 november jl. heeft het populaire radiostation Waterstad FM uit Friesland er een zusje bijgekregen: Waterstad FM Fryslân. Op deze nieuwe zender worden overwegend nummers gedraaid uit de provincie Friesland. Zo’n 50% van de muziek is in de Friese taal. Nieuwe, recente nummers worden afgewisseld met hits uit het verleden. Daarnaast is er veel aandacht voor het nieuws en wordt tijdens de ochtend- en avondspits ieder halfuur verkeersinformatie uitgezonden.
 
Uit een muziekonderzoek in het voorjaar en zomer van 2016 bleek dat de bevolking van Friesland, met name de doelgroep 35 – 55 jaar, behoefte heeft aan een zender waar 24 uur per dag voor een groot deel Friestalige muziek wordt gedraaid. Opvallend is dat de Friese bevolking geen presentatie wil, een zender dus met non-stop muziek zonder DJ’s.
 
De voice-over van Waterstad FM Fryslân is niemand minder dan Syb van der Ploeg.
 
De nieuwe FM-zender is in een groot deel van Friesland te ontvangen via de frequentie 97.3 FM. Het bereik van de zender zal de komende weken geoptimaliseerd worden. Daarnaast is de zender ook via de internetsite www.waterstadfm.nl en de app van Waterstad FM te ontvangen.