NU OP DE RADIO : LARS KOEHOORN - CLOSER TO YOU

ZONET:

TRAVIS

SING

NU:

LARS KOEHOORN

CLOSER TO YOU

STRAKS:

MARCIA HINES

YOUR LOVE STILL BRINGS ME TO MY KNEE

Nieuws

Waterstad FM heeft er een zusje bij!
 
SNEEK – Sinds 2 november jl. heeft het populaire radiostation Waterstad FM uit Friesland er een zusje bijgekregen: Waterstad FM Fryslân. Op deze nieuwe zender worden overwegend nummers gedraaid uit de provincie Friesland. Zo’n 50% van de muziek is in de Friese taal. Nieuwe, recente nummers worden afgewisseld met hits uit het verleden. Daarnaast is er veel aandacht voor het nieuws en wordt tijdens de ochtend- en avondspits ieder halfuur verkeersinformatie uitgezonden.
 
Uit een muziekonderzoek in het voorjaar en zomer van 2016 bleek dat de bevolking van Friesland, met name de doelgroep 35 – 55 jaar, behoefte heeft aan een zender waar 24 uur per dag voor een groot deel Friestalige muziek wordt gedraaid. Opvallend is dat de Friese bevolking geen presentatie wil, een zender dus met non-stop muziek zonder DJ’s.
 
De voice-over van Waterstad FM Fryslân is niemand minder dan Syb van der Ploeg.
 
De nieuwe FM-zender is in een groot deel van Friesland te ontvangen via de frequentie 97.3 FM. Het bereik van de zender zal de komende weken geoptimaliseerd worden. Daarnaast is de zender ook via de internetsite www.waterstadfm.nl en de app van Waterstad FM te ontvangen.
 


 
Beste Waterstad FM luisteraar,
 
Sinds een aantal weken hoor je ook Nederlands- en Friestalige muziek op onze zender. De reden voor deze aanpassing is het feit dat Waterstad FM een regionale zender is en we sinds 1 september worden geconfronteerd met een aangepaste regelgeving vanuit de overheid.
 
Waterstad FM moet elke dag een 40-tal regiopunten halen en om dat te kunnen realiseren is regionale muziek toegevoegd aan de playlist.
Dat kan Fries, Nederlands of Engels zijn, als de artiest maar geboren is in Friesland!
 
We realiseren ons dat dit voor onze luisteraars wel wennen is en dat het niet door iedereen op prijs wordt gesteld. We proberen dan ook een zo goed mogelijke mix te maken van het oude vertrouwde geluid en de nieuwe regiomuziek.
 
We hopen daarmee het luisterplezier te behouden op Waterstad FM.
 
Nico Silvius
Directeur Waterstad FM